Esittelyssä Fotonokan Showcasen aloittava Mikko Tikka

Fotonokan Showcasen 8.11. aloittava Mikko Tikka on työskennellyt mainosvalokuvauksen ja jälkikäsittelyn parissa vuodesta 2001 ja on tänä aikana kehittynyt alansa huipuksi. Mikko on omaa luokkaansa oleva tekijä, joka yhdistää työssään käsityöläisyyden ja teknologian.

1.Kerro hieman taustastasi – kuinka kiinnostuit valokuvasta?

Olen pienestä saakka ollut kiinnostunut visuaalisista jutuista. Muistan lapsuudesta tilanteita, joissa olen miettinyt miten esim. legopalikoiden värit sopivat toisiinsa jossain rakennelmassa. Niiden piti olla sopusoinnnussa keskenään ja tämä oli lähes yhtä tärkeää omasta mielestäni kuin itse rakennelma. 

Olen myös tykännyt tehdä käsilläni asioita, ehkä siksi olen ensimmäiseltä ammatiltani puuseppä. Tuosta ammatista päädyin valokuvauksen pariin lumilautailun ja sen kuvaamisen kautta. Kohteet ovat nykyään vaihtuneet hieman rauhallisempiin ja hallittavampiin, mutta kyllä silloin tällöin pääsee vielä jotain vauhdikastakin kuvaamaan. 

02_Mikko_Tikka_1500pix.jpg

2. Miten tiivistäisit itsesi tekijänä?

Ehdottomasti tekijä, taitava sellainen. 

3. Unohtumattomin kuvauksesi/projektisi?

Niitä on monia, mutta ehkä nyt viime vuosilta Pentagon Designin kanssa toteutettu Tikkurilan pakkausuudistus on jäänyt mieleen. Tuohon projektiin liittyi mm. useampia kuvauspäiviä, jolloin käytännössä heittelimme studiossa ilmaan erilaisia nesteitä, öljyjä, maaleja ja kuvasimme niiden käyttäytymistä pysäytettynä kesken ilmalennon. Hyvällä suunnittelulla, ennakkovalmisteluilla ja toteutuksella saimme toteutettua asiakkaalle erittäin hyvät kuvat, joita voi bongailla mm. useista kymmenistä Tikkurilan tuotteiden pakkauksista.

4. Mottosi ? 

Jeesuskin oli puuseppä :)

03_Metsa.jpg
01_Tikkurila_1500pix.jpg

Mikon showcase on esillä studiollamme Vilhonvuorenkatu 11 A:n kuudennessa kerroksessa 8.11.–28.11.2018. Tilaisuuden avajaiset järjestetään showcasen ensimmäisenä päivänä 8.11. klo 15–17. Ilmottauduthan avajaisiin tiistaihin 6.11. mennessä. Mikäli et pääse avajaisiin olet tervetullut katsomaan kuvakokonaisuutta juuri sinulle sopivana ajankohtana.