Fotonokan Suvi Laine luo minimalistisia kuvia, jotka saavat katsojan pysähtymään

Fotonokan Showcasen seuraava tekijä on Suvi Laine. Katseen vangitsevat minimalistiset valokuvat perustuvat oivaltavuuteen ja yksinkertaisuuden monitasoisuuteen. Valaisun eri mahdollisuuksia hyödyntäen Suvi luo kuvaan tilan tunnun ja ajan hengen. Perusteltu sommiteltavuus näkyy vahvasti Suvin tekijyydessä.

“Valokuva antaa mahdollisuuden kertoa miten minä näen ympäristöni, ja toisaalta sen avulla voi luoda myös aivan omia maailmoja.” – Suvi Laine

hiekkapaperi_2500pix.jpg

1.Kerro hieman taustastasi – kuinka kiinnostuit valokuvasta?

Tiedän luonnostaan, kuinka rajata näkymiä ja tehdä sommitelmia. Katson maailmaa ikään kuin katsoisin aina linssin läpi. Valokuva antaa mahdollisuuden kertoa miten minä näen ympäristöni, ja toisaalta sen avulla voi luoda myös aivan omia maailmoja.

2. Miten tiivistäisit itsesi tekijänä kolmeen sanaan?

Perusteellinen ja oivaltava visualisti. 

harvia_glow_olohuone__2500pix.jpg

3. Unohtumattomin kuvauksesi/projektisi?

Kim Simonssonin ja hänen työtilojensa sekä teostensa kuvaus Deko -lehteen oli ikimuistoinen keikka. Oli mielenkiintoista kuvata samaa taiteilijaa kahdessa erilaisessa ympäristössä ja käyttää kuvaukseen normaalia lehtikuvausta enemmän aikaa. Uudemmasta materiaalistani “Ready, Set, Go 2019” -kalenteriprojekti vei eteenpäin omaa visuaalista ajattelua ja projektia oli todella hauska kuvata.

4. Mottosi?

Vähemmän on enemmän.

deko_pahvi_2500pix.jpg

Suvin showcase on esillä studiollamme Vilhonvuorenkatu 11 A:n kuudennessa kerroksessa 13.2.–12.3.2019. Tilaisuuden avajaiset järjestetään keskiviikkona 13.2. klo 15-18 välisenä aikana. Ilmoittauduthan avajaisiin tiistaihin 12.2. mennessä osoitteeseen maiju@fotonokka.fi.