OSSI PIISPANEN – HYVÄ KUVAAJA JA MUKAVA KAVERI NYT EDUSTETTUNA FOTONOKASSA

Fotonokka on saanut uuden vahvistuksen Ossi Piispasesta, jonka dokumentoiva kuvaustyyli ja herkkä taito kohdata kuvattavat antaa portfolioomme oman vahvan lisänsä.

Ossi on toiminut Lontoossa kahdeksan vuotta dokumentti-, henkilö ja mainoskuvaajana. Pienen Keski-Suomalaisen kaupungin kasvatti pärjää Lontoon äärimmäisen kilpaillulla kentällä vahvan tyylinsä ja helposti lähestyttävän persoonansa ansiosta. ”Se että jonossa on aina noin tuhat kuvaajaa valmiina tekemään jokaisen keikan, pitää liikkeessä. Mä olen onneksi aina tykännyt tehdä töitä, joten se ei haittaa.”

Ossin kuvissa dokumentaarinen tyyli yhdistyy mainoskuvien korkeaan laatuun. Tarinankerronta ja ihmisten aito kohtaaminen on hänelle työskentelyssä olennaista.

”Mieleenpainuvia muistoja on kertynyt paljon etenkin mun dokkarikeikoilta, muun muassa se kun ajeltiin kelluvalla 60-luvun avoautolla auringonlaskuun amerikkalaisen eksentrisen eläkeläisen kanssa. Suomalaista luovaa kylähulluutta kuvatessani olen myös päätynyt moniin outoihin tilanteisiin. Mainoskeikoista varmaan eniten on jäänyt mieleen jalkapalloilijoiden kanssa työskentely. Tiukan aikataulun ehdoilla elävien ammattijalkapalloilijoiden kuvaamiseen oman mausteensa lisää se, että koskaan ei tiedä montako minuuttia saa aikaa kultakin pelaajalta, kun Britannian omintakeiset sääolot vielä osaltaan sekoittavat pakkaa.”

Ossi pitää suomalaisen mainonnan ja valokuvan laatua korkeana ja kotimaisia yrityksiä rohkeina ja kiinnostavina.

”Mulle unelmaprojekti on jokainen duuni, jonka saan tehdä omalla tyylilläni aiheista joista olen kiinnostunut. Olen ollut todella onnekas, sillä olen saanut tehdä tällaisia keikkoja mm. Levikselle, Adidakselle, London Fire Brigadelle ja Social Housing kampanjan Sadiq Khanille.”