Ossi Piispanen - Showcase 24.5. - 4.6.2019

1. Kerro hieman taustastasi, kuinka innostuit valokuvasta?

Aloitin valokuvauksen jo teininä, kuvailin lähinnä skeittaamista ja luontoa. Sieltä sain kipinän mennä opiskelemaan Media-assistentiksi Jyväskylään 15-vuotiaana. Se, että olen lähtöisin pienestä kaupungista Keski-Suomesta, teki musta tosi uteliaan, ja se ehkä näkyy mun kuvissakin. Sitten myöhemmin tajusin, että mähän haluan tehdä tätä työkseni ja lähdin Walesiin yliopistoon, josta päädyin Lontooseen, missä oon nyt ollut 8 vuotta freelancer-kuvaajana. 

Ossi Piispanen 2019_0018.jpg
Ossi Piispanen 2019_0027.jpg

2. Miten tiivistäisit itsesi tekijänä kolmeen sanaan?

Utelias, tee-se-itse, maalaispoika.

3. Unohtumattomin kuvauksesi / projektisi?

Vaikea sanoa... Tavallaan jokainen oma projekti on ollu tosi tärkeä ja unohtumaton, mutta jos pitää nostaa esiin joitakin, niin “Amphicar", jonka kuvasin hyvän ystäväni Edmund Fraserin kanssa, oli hieno kokemus. Kaksi viikkoa kestävä roadtrip Floridan läpi kuvaamassa harvinaisia 60-luvun kelluvia urheiluautoja ja paikallisia eläkeläisiä. Ei ihan normipäivä. 

AMPHICAR_INTERSECTION_15.jpg

4. Mihin valokuva on vienyt sinua viimeisimpien vuosien aikana?

Hauskaa sinänsä, mutta tähän vastaus on että Suomeen. Oon tehny viimeisien vuosien aikana projekteja mm. harrastelijarallista, kylähulluudesta, tee-se-itse -skeittaamisesta, villiyrteistä.

5. Mottosi?

Ei sinänsä mitään mottoa, mutta koetan elää täysillä, olla rehellinen ja tehdä sellaisia juttuja mitkä kiinnostaa. Ehkä vähän klisee, mutta totta.

Ossi Piispanen 2019_0008_matsku.jpg